Idag Àr det dags att stÀda bort resterna av julen och vi vÀlkomnar det nya Äret med att sammanfatta Är 2021 som gÄtt och blicka fram emot 2022. LÀs mer hÀr: entryscape.com/sv/2022/01/2021

Vilka Àr dina höjdpunkter och vad ser du fram emot kring #öppnadata #geodata #lÀnkadedata?

Sveriges nyaste myndighet Àr Myndigheten för psykologiskt försvar och har som huvuduppdrag att leda arbetet inom Sveriges psykologiska försvar. Ta reda pÄ mer om myndigheten via allmÀnna handlingar hÀr handlingar.se/sv/body/mpf !

Vill du hjÀlpa mÀnniskor att surfa sÀkert utan #censur och stÀrka #privatliv och #integritet?
Vi söker fler ideella krafter för att hjÀlpa mÀnniskor vÀrlden över! LÀs mer om volontÀruppdraget hos @volontarbyran@twitter.com -
volontarbyran.org/uppdrag/vill
#privacy #cybersÀkerhet #cybersecurity

Jag gav just en person ett medlemskap i dfri.se i julklapp! Gör det du ocksÄ för att skapa en mer digitalt fridfull med @dfri.

dfri.se/bli-medlem/

Ha en god jul med ökat privatliv och integritet! Mindre och mer !

idag, onsdag 2021-11-10 mellan 19:00-21:00. Kom och snacka och projekta ! Kan vara vad som inom , , , . Finns möjlighet att köpa egen dricka. VÀlkommen att vara med pÄ plats och fixa med ditt projekt!

Plats: NÀra RÄdmansgatan/Hötorget T-bana (DM:a mig för exakt plats)
Datum: onsdag 2021-11-10
Tid: 19:00-21:00
Forum: forum.civictech.se/t/oppet-hus

Hej! Efter att ha provtryckt idén med positiv respons sÄ tÀnkte jag köra imorgon 19-21. Finns möjlighet att köpa egen dricka. VÀlkommen att vara med pÄ plats och fixa med ditt projekt.
Plats: NÀra RÄdmansgatan/Hötorget (DM:a mig för plats)
Dag: onsdag 2021-11-03
Tid: 19:00-21:00
forum.civictech.se/t/oppet-hus
@civictechse @handlingar

Behovet av stöd för att ta fram specifikationer för #data Àr stort. FrÄn och med idag sÄ lanserar vi tjÀnsten #Specifikationer - frÄn enkel utredning över till en komplett tjÀnst för att göra produktionen och förvaltningen sÄ enkel som möjligt. Givetvis Àr kÀllkod, process och resultat öppna!

entryscape.com/sv/2021/10/spec

#opensource #technicalspecification #ReSpec #W3C #öppnadata #metadata

vs
"Trots plattformens destruktiva framfart kunde jag dock inte lĂ„ta bli att höja pĂ„ ögonbrynen nĂ€r Facebook blockerade en annons producerad av ett universitet för att, av allt att döma, "samhĂ€llsanalys” och ”demokrati” finns med i texten."
kulturochdemokrati.wordpress.c

Vi stöttar #SödertÀlje #Hackathon 2022 som partner! Under eventet sÄ finns @mattiasaxell som coach och för vinnarna bidrar vi med ett pris för att kunna ta idén vidare - en arbetsplats hos oss en mÄnad. entryscape.com/sv/2021/09/hack #smartstad #smartcity #öppnadata

bannlyser försĂ€ljning av fossilbilar 2025 men det kan bli 100% försĂ€ljning av elbilar redan i april nĂ€sta Ă„r (med nĂ„gra fĂ„ laddhybrider ). Även i det mest ambitiösa landet kan politiken fortsĂ€tta vara sĂ„ linjĂ€r, lĂ„ngsam och eftersatt med projektionerna. electrek.co/2021/09/23/norway-

Vill du bidra till att Sverige fÄr ordentliga e-legitimationer som alternativ till #BankID och #FrejaID? Missade du förra veckans projektmöte 15/9?

LÀs mer om det nystartade projektet hÀr: dfri.se/projekt/e-legitimation

#FrejaEID #eID #EIDAS #mydata #eleg #elegitimation

Vill du vara med och starta projekt för öppen och fri e-legitimation i Sverige? Delta pÄ möte onsdag 15 september kl. 19:00! LÀs mer hÀr:

dfri.se/vill-du-vara-med-och-s

#BankID #FrejaEID #eID #EIDAS #elegitimation #eleg

Vi behöver förstÀrkning pÄ MetaSolutions!

Javascriptutvecklare med fokus pÄ integration av öppna data pÄ olika webbar: lnkd.in/ddaAyiaq

Om du Àr en person som tycker om att jobba kundnÀra med utveckling i #öppenkÀllkod och #öppnadata sÄ trivs du hos oss. Hos oss fÄr du kontorsplats med sjöutsikt, kollegor med passion för öppna data och bygga webb som förbÀttrar samhÀllet.

Sprid gÀrna - vore fantastiskt om vi kunde nÄ fram till nÄgon som redan Àr engagerad kring frÄgor om öppna data!

Idag lanseras i Sverige. Jag arkiverade webbsidan sÄ att du kan lÀsa informationen pÄ sajten ifall webbsidan skulle gÄ ned vid lansering idag: web.archive.org/web/2021070106

Har kontaktat reportern pÄ ang. att jag tror att mÄnga av de 60 000 mobilerna skulle kunna rÀddas. Onödigt att för tidigt kasta dem i papperskorgen eller Ätervinna. Mycket gÄr att lösa med t.ex. och innan fixar ordentligt nationellt som ersÀtter bankbranschens egna .

Show thread
Show older
Mastodon @ SUNET

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!