bannlyser försĂ€ljning av fossilbilar 2025 men det kan bli 100% försĂ€ljning av elbilar redan i april nĂ€sta Ă„r (med nĂ„gra fĂ„ laddhybrider ). Även i det mest ambitiösa landet kan politiken fortsĂ€tta vara sĂ„ linjĂ€r, lĂ„ngsam och eftersatt med projektionerna. electrek.co/2021/09/23/norway-

Vill du bidra till att Sverige fÄr ordentliga e-legitimationer som alternativ till #BankID och #FrejaID? Missade du förra veckans projektmöte 15/9?

LÀs mer om det nystartade projektet hÀr: dfri.se/projekt/e-legitimation

#FrejaEID #eID #EIDAS #mydata #eleg #elegitimation

Vill du vara med och starta projekt för öppen och fri e-legitimation i Sverige? Delta pÄ möte onsdag 15 september kl. 19:00! LÀs mer hÀr:

dfri.se/vill-du-vara-med-och-s

#BankID #FrejaEID #eID #EIDAS #elegitimation #eleg

Vi behöver förstÀrkning pÄ MetaSolutions!

Javascriptutvecklare med fokus pÄ integration av öppna data pÄ olika webbar: lnkd.in/ddaAyiaq

Om du Àr en person som tycker om att jobba kundnÀra med utveckling i #öppenkÀllkod och #öppnadata sÄ trivs du hos oss. Hos oss fÄr du kontorsplats med sjöutsikt, kollegor med passion för öppna data och bygga webb som förbÀttrar samhÀllet.

Sprid gÀrna - vore fantastiskt om vi kunde nÄ fram till nÄgon som redan Àr engagerad kring frÄgor om öppna data!

Idag lanseras i Sverige. Jag arkiverade webbsidan sÄ att du kan lÀsa informationen pÄ sajten ifall webbsidan skulle gÄ ned vid lansering idag: web.archive.org/web/2021070106

Har kontaktat reportern pÄ ang. att jag tror att mÄnga av de 60 000 mobilerna skulle kunna rÀddas. Onödigt att för tidigt kasta dem i papperskorgen eller Ätervinna. Mycket gÄr att lösa med t.ex. och innan fixar ordentligt nationellt som ersÀtter bankbranschens egna .

Show thread

Vill varmt tipsa om frÄn med Anna Skarhed, tidigare . Uppfriskande att höra hennes resonemang om ansvar och plikt angÄende arbete för och att hantera gemensamma resurser - "att inte sko sig" pÄ vÄra skattepengar och förtroende: sverigesradio.se/avsnitt/17162

Vid #webinar imorgon berÀttar vi om hur vi tÀnker kring att försöka förstÄ #Internet Är 2024 med otroliga 149 zettabytes. Obeskrivligt mycket #information som krÀver modern #informationshantering: goto10.se/event/fyra-motiv-for #goto10 #öppnadata #lankadedata

IgÄr hjÀlpte jag ForskningsrÄdet för miljö, areella nÀringar och samhÀllsbyggande (Formas) med att börja publicera ! JÀttekul start - kolla gÀrna in deras nya webbsida formas.se/psidata/. Det finns hittills tvÄ datamÀngder som vi övade med under kursen. En datamÀngd med ett API för att fÄ data om finansierade forskningsprojekt och ett med forskningsdata kopplat till en fÀrsk rapport. Finns snart att nÄ via dataportal.se/!

@hund Vill du stödja och anvÀnda pixelfed.se ? Jag vill öppna upp den sÄ snart som möjligt men vill att det ska hÄlla ekonomiskt och energimÀssigt med arbetsbördan.

Systemen för hade problem igen. Vilka politiker ska en vÀnda sig till för ansvarsutkrÀvande nÀr det Àr en bransch som Àger kritisk funktion för infrastruktur? Vinnovas pengar till som annan löser inte situationen utan skapar ett likadant problem utan möjlighet till ansvarsutkrÀvande. Stor skillnad gentemot om Transportstyrelsen helt plötsligt skulle ha problem med att ge ut körkort - dÄ skulle det gÄ att krÀva bÀttring och handlingsplan.

Riksdagsskolkare ska kunna straffas med indraget arvode
sverigesradio.se/artikel/riksd

Bra poÀnger om att det gÄr att tappa förtroende med sÄ mycket 'skolk'. I andra arbeten, eller studier, hade det inte gÄtt att vara kvar med en del av den graden av frÄnvaro. Skulle vilja se om detta. Varför kallas det ens skolk och inte misskötsel av arbetsuppgifter?

"FrÄn och med 1 januari 2019 betalar du för SVT genom en public service-avgift som samlas in via skattsedeln. Det Àr alltsÄ du och alla andra som Àr de verkliga Àgarna."
omoss.svt.se/var-roll/organisa
- Det kanske gÄr att be om svar?

Show thread

Hörde om detta frÄn helgen - SVT public service publicerar en privatpersons telefonnummer i direktsÀndning i deras största nöjesprogram och vill inte sedan ta bort det. Antagligen kopplat till att SVT drivs som stiftelse, har utgivarbevis och inte mÄste lyda GDPR. Vad har SVT för defintion av service? Och hur ser SVT pÄ frÄgan om integritet? aftonbladet.se/nojesbladet/mel

@bobodrone Tack för det! Jag skriver ocksÄ upp mig för #righttorepair: repair.eu
För övrigt anser jag att @mattiasaxell Àr en hyvens kille!

Det hÀr Àr mitt allra första inlÀgg hÀr pÄ @fikaverse.club och direkt kÀnner jag mig hemma. Mitt första inlÀgg som jag ser i flödet kommer frÄn en @mattiasaxell som gÀller rÀtten att reparera saker.

SjÀlvfallet skriver Àven jag mig upp pÄ kampanjen repair.eu!

Vi borde krÀva momsfritt eller Ätminstone 6% moms pÄ all form av hÄllbar reparation i Sverige/Eu.

FK: Àr jag en webprogrammerare som gillar öppen mjukvara, snÀlla && hjÀlpsamma mÀnniskor && jag bor i Masthugget.

Show older
Mastodon @ SUNET

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!