Show newer

I den hÀr intervjun berÀttar jag om hur vi pÄ @metasolutions hjÀlper verksamheter att komma igÄng med sin resa kring och . Det Àr alltid lika roligt att hjÀlpa nÄgon komma över tröskeln med publiceringar och vÄr skattefinansierad information kommer fler till nytta!

entryscape.com/sv/2022/01/mjuk

Ta chansen och engagera dig som ideell i styrelsen! HjÀlp till att höja rösten för att öka den digitala sÀkerheten, tryggheten och rÀtten till privatliv för alla - i Sverige och globalt!

dfri.se/dfris-valberedning-sok

Det sprids mÄnga lögner pÄ internet. En av de vanligaste brukar vara nÄt i stil med "Vi vÀrnar om din integritet". Var vÀldigt skeptisk nÀr du lÀser sÄnt!

GÄ med i en förening som verkligen verkar för integritet pÄ nÀtet: @dfri

#integritet #internet #lögner

HÀrligt att se nÀr akademiker kommunicerar sina studier sÄ tillgÀngligt som detta:

"Ett nytt e-demokratiskt verktyg i Sverige Àr e-petitionen. En e-petition Àr ett sÀtt för att digitalt engagera sig politiskt och komma med nya idéer och förslag."

LÀs mer om e-förslag i och studien frÄn pÄ: e-förslag.se/

Ny studie pekar ut lösningar pÄ myndigheternas datalÀckor -sverigesradio.se/artikel/ny-st

Enkel och bra förklaring om och hur det kan gagna (och alla andra verksamhetstyper och mÀnniskor)!

Idag Àr det dags att stÀda bort resterna av julen och vi vÀlkomnar det nya Äret med att sammanfatta Är 2021 som gÄtt och blicka fram emot 2022. LÀs mer hÀr: entryscape.com/sv/2022/01/2021

Vilka Àr dina höjdpunkter och vad ser du fram emot kring #öppnadata #geodata #lÀnkadedata?

Sveriges nyaste myndighet Àr Myndigheten för psykologiskt försvar och har som huvuduppdrag att leda arbetet inom Sveriges psykologiska försvar. Ta reda pÄ mer om myndigheten via allmÀnna handlingar hÀr handlingar.se/sv/body/mpf !

Vill du hjÀlpa mÀnniskor att surfa sÀkert utan #censur och stÀrka #privatliv och #integritet?
Vi söker fler ideella krafter för att hjÀlpa mÀnniskor vÀrlden över! LÀs mer om volontÀruppdraget hos @volontarbyran@twitter.com -
volontarbyran.org/uppdrag/vill
#privacy #cybersÀkerhet #cybersecurity

Jag gav just en person ett medlemskap i dfri.se i julklapp! Gör det du ocksÄ för att skapa en mer digitalt fridfull med @dfri.

dfri.se/bli-medlem/

Ha en god jul med ökat privatliv och integritet! Mindre och mer !

idag, onsdag 2021-11-10 mellan 19:00-21:00. Kom och snacka och projekta ! Kan vara vad som inom , , , . Finns möjlighet att köpa egen dricka. VÀlkommen att vara med pÄ plats och fixa med ditt projekt!

Plats: NÀra RÄdmansgatan/Hötorget T-bana (DM:a mig för exakt plats)
Datum: onsdag 2021-11-10
Tid: 19:00-21:00
Forum: forum.civictech.se/t/oppet-hus

Hej! Efter att ha provtryckt idén med positiv respons sÄ tÀnkte jag köra imorgon 19-21. Finns möjlighet att köpa egen dricka. VÀlkommen att vara med pÄ plats och fixa med ditt projekt.
Plats: NÀra RÄdmansgatan/Hötorget (DM:a mig för plats)
Dag: onsdag 2021-11-03
Tid: 19:00-21:00
forum.civictech.se/t/oppet-hus
@civictechse @handlingar

Behovet av stöd för att ta fram specifikationer för #data Àr stort. FrÄn och med idag sÄ lanserar vi tjÀnsten #Specifikationer - frÄn enkel utredning över till en komplett tjÀnst för att göra produktionen och förvaltningen sÄ enkel som möjligt. Givetvis Àr kÀllkod, process och resultat öppna!

entryscape.com/sv/2021/10/spec

#opensource #technicalspecification #ReSpec #W3C #öppnadata #metadata

vs
"Trots plattformens destruktiva framfart kunde jag dock inte lĂ„ta bli att höja pĂ„ ögonbrynen nĂ€r Facebook blockerade en annons producerad av ett universitet för att, av allt att döma, "samhĂ€llsanalys” och ”demokrati” finns med i texten."
kulturochdemokrati.wordpress.c

Show older
Mastodon @ SUNET

The social network of the future: No ads, no corporate surveillance, ethical design, and decentralization! Own your data with Mastodon!